Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

COMPUTHERM KonvekPRO gázkonvektor vezérlő

8.482 Ft (6.679 Ft + ÁFA)
Alkatrész csoport
Vezérlőpanelek
Menny.:db
Gyártó cikkszám: COMPUTHERM KonvekPRO
Gyártó: Computherm
Elérhetőség: 2 db raktáron
Cikkszám: COMPUTHERM KonvekPRO
Szállítási díj: 1.670 Ft

A termosztát és a konvektor nem tartozék, a fotó csak működési ábrát szemléltet!

A COMPUTHERM KonvekPRO típ. gázkonvektor vezérlő a Magyarországon forgalomban lévő gázkonvektorok túlnyomó többségének szabályozására alkalmas. Egyszerűen csatlakoztatható minden olyan gázkonvektorhoz, amely a konvektor termosztátjának kivehető szondája (a termosztáthoz kapillárcsővel csatlakozó táguló folyadékot tartalmazó réz patron) segítségével szabályozza saját működését. A vezérlés megvalósítása érdekében a készülékhez egy kétvezetékes szobatermosztátot kell csatlakoztatni. Igény esetén a készülék vezérlése okos otthon rendszerbe való integráció segítségével is megvalósítható.

A gázkonvektor szondájának melegítésével „becsapja” a konvektor gázszelepét, ami lezár, ezáltal a konvektor nem fűt. Amikor a helyiség hőmérséklete kisebb lesz, mint a szobatermosztáton beállított érték, úgy a szobatermosztát jele alapján a KonvekPRO leveszi a fűtést a gázkonvektor csőtermosztátjáról, ami lehűl (kb. 3-6 perc) a gázkonvektor szabályzógombjával beállított hőmérséklet érték alá, így a gázkonvektor bekapcsol és elkezd fűteni. Amennyiben a helyiség hőmérséklete eléri a szobatermosztáton beállított értéket, a szobatermosztát jelt ad a KonvekPRO-nak ami felmelegíti (kb. 1-1,5 perc) a csőtermosztátot a konvektor szabályzógombjával beállított érték fölé, így a gázkonvektor leáll. A KonvekPRO használatával könnyedén megvalósítható egy gázkonvektorral fűtött helyiség automatikus, programozott fűtésének a kialakítása. A termék lehetőséget ad arra is, hogy Wi-Fi termosztát használatával akár távolról vezérelje gázkonvektoros fűtését. A termék használatával a komfort növelése mellett jelentős energiamegtakarítás érhető el. A KonvekPRO-t kizárólag gázüzemű konvektorokhoz terveztük.

Magyarországon a FÉG által gyártott konvektorok fordulnak elő a háztartások túlnyomó többségében. Azonban számos olyan más gyártó (pl.: Pelgrim, Lampart, Demrad, stb.) által forgalmazott konvektorral is működik, melyek hasonló csőtermoszátot (CR6 vagy EUROSIT 630-as gázszelep) használnak, mint a FÉG típusok. Több gázkonvektor vezérlése megoldható egy termosztáttal és annyi KonvekPRO-val, ahány gázkonvektort vezérelni kíván. Amennyiben vezeték nélküli szobatermosztáttal kívánja vezérelni a fűtését, abban az esetben szükséges 1 db vezeték nélküli szobatermosztát és konvektoronként 1 db vevőegység.